Nieuwe certificaathouder hotel Crowne Plaza Amsterdam South over het behalen en de effecten van Green Key
09-12-2024 13:08:00
"Het behalen van dit certificaat heeft ons gestimuleerd om verder te kijken naar onze dagelijkse praktijken en hoe we onze ecologische voetafdruk kunnen minimaliseren."
1. Wat heeft jullie gemotiveerd om het Green Key-certificaat te behalen en hoe heeft het jullie bedrijfsvoering veranderd?
Onze motivatie om het Green Key-certificaat te behalen is geworteld in ons streven om de verantwoorde keuze te zijn voor de duurzaamheidsbewuste reiziger. Door deel te nemen aan dit programma, tonen we onze toewijding aan milieuverantwoordelijkheid en duurzame bedrijfsvoering. Het behalen van dit certificaat heeft ons gestimuleerd om verder te kijken naar onze dagelijkse praktijken en hoe we onze ecologische voetafdruk kunnen minimaliseren. Dit heeft geleid tot verbeteringen in energiebeheer, afvalreductie en de bewustwording onder ons personeel en onze gasten over duurzaamheid.
2. Welke duurzame maatregelen hebben jullie specifiek geïmplementeerd om aan de Green Key-criteria te voldoen?
Duurzaamheid is voor ons van groot belang en we hadden al veel initiatieven geïmplementeerd voordat we begonnen met de Green Key-certificering. Om aan de specifieke Green Key-criteria te voldoen, hebben we de volgende maatregelen genomen:
De individuele verpakkingen in het ontbijt en de kantine zijn vervangen door weckpotten en andere herbruikbare oplossingen.
De brandblussers zijn vervangen door milieuvriendelijkere opties.
De koekjes in de kamers zijn nu verpakt in biologisch afbreekbare plastic verpakkingen en we hebben een nieuwe lokale leverancier gevonden voor deze producten.
3. Hoe reageren jullie gasten op jullie duurzame initiatieven en het feit dat jullie een Green Key-gecertificeerd bedrijf zijn?
Onze gasten reageren overwegend positief op onze duurzame initiatieven. Een goed voorbeeld hiervan is ons 'Hotel for Trees'-programma. Aanvankelijk lieten we een deurhanger op het bed achter om gasten te informeren over deelname, wat leidde tot 5-7 deelnames per nacht. Nu we gasten al bij het inchecken informeren, zien we 40-50 deelnames per dag. Mensen zijn blij om deel te nemen en een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.
4. Welke uitdagingen hebben jullie ondervonden tijdens het verduurzamingsproces en hoe hebben jullie die overwonnen?
Tijdens ons verduurzamingsproces hebben we verschillende uitdagingen ondervonden, voornamelijk op het gebied van het vinden van de juiste samenwerkingen. We realiseerden ons dat we niet in alles expert hoeven te zijn, maar dat samenwerking met gespecialiseerde partners essentieel is. Door samen te werken met experts op het gebied van duurzaamheid, konden we onze doelstellingen bereiken en zelfs overtreffen. Samen staan we sterker en kunnen we meer impact maken.
Het Cross-Re-Tour project is verheugd om haar Oproep tot Voorstellen te lanceren. Kleine en middelgrote ondernemingen (MKB's) in de toerismesector uit partnerlanden worden uitgenodigd om…
Steeds vaker kun je, onder andere bij het Green Key-gecertificeerde The Rotterdam Marriott Hotel, genieten van je koffie in een eetbare koffiebeker van Cupffee. Deze innovatieve optie biedt een…
Elke eerste dinsdag van september markeert een bijzondere dag in Nederland: Duurzame Dinsdag. Op deze dag krijgen innovatieve en duurzame ideeën een podium in de politiek en samenleving. Sinds de…
Bij Center Parcs Het Meerdal worden bezoekers verrast met een reeks duurzame initiatieven die zowel de milieubewustheid verhogen als bijdragen aan een groenere toekomst. Deze initiatieven zijn…
Dierenpark Amersfoort heeft zijn duurzame ambities kracht bijgezet door de opening van de grootste zonnecarport van Amersfoort, gelegen op het bovenste dek van hun parkeergarage.
Vorige maand reikte Stichting KMVK de Green Key certificaten voor 2024 uit. Dat waren er maar liefst 750. Want Green Key zit stevig in de lift. Vooral uit de hoek van de bungalowparken is er veel…
Als keurmeester van Green Key en Duurzaam Gastvrij loop ik alweer een paar jaar rond in de recreatiesector. Een van de zaken die mij opvalt, is dat de aandacht voor Green Key en Duurzaam Gastvrij…
In een bewuste stap naar duurzaamheid heeft Golden Tulip Leiden Centre zijn ontbijtbuffet vernieuwd met een milieuvriendelijke ontbijtdispenser, mogelijk gemaakt door samenwerking met TLANT.
Van der Valk Hotel Heerlen heeft een innovatief idee geïntroduceerd om hun inzet voor duurzaamheid verder te versterken. In de keuken van het hotel is een duidelijk instructieformulier opgehangen,…
Wil je jouw historisch pand verduurzamen en tegelijkertijd je ecologische voetafdruk verkleinen? De Groene Menukaart biedt de perfecte mix van inspiratie en praktische tips voor een duurzamere…
Als ondernemer sta je tegenwoordig voor de keuze of, en hoe, je je organisatie wilt verduurzamen. Bijvoorbeeld op het gebied van zakelijke energie. Je kan bij het afsluiten vaneen nieuw…
Two Brothers Hotels zet een duurzame stap voorwaarts door een informatieve en gebruiksvriendelijke webpagina over Green Key en duurzaamheid op hun site te lanceren. Deze pagina biedt gasten…
Extreme hitte en een groeiende kans op natuurbranden, kort opgevolgd door extreme piekbuien en wateroverlast. De uitersten die door verandering van het klimaat in het weerbeeld ontstaan worden ook…
Roompot Callantsoog heeft een groen initiatief gelanceerd door een eigen groente- en kruidenkas te introduceren. Deze kas voorziet gasten van vers, lokaal geteeld voedsel, waardoor niet alleen de…
Eén van de normen voor het thema Eten en Drinken gaat over het inkopen van verantwoorde vis. Wij krijgen regelmatig vragen (en klachten) binnen over de verschillende vissoorten die wel of niet op…
Energiecontracten bieden steeds meer mogelijkheden. Wie zekerheid zoekt, sluit een meerjarig contract af. Wie goed kan inschatten hoe zijn verbruikspatroon gedurende de dag en de seizoenen…
Het Hunebedcentrum presenteert een groen initiatief: een duurzame wijnselectie. De bezoekers worden nu verwend met wijnen van The Green Wine Company, geproduceerd door bevlogen wijnboeren die zich…
Landal De Waufsberg heeft een idee geïntroduceerd dat niet alleen de gasten informeert over de afbraaktijd van verschillende soorten afval, maar hen ook actief aanmoedigt om de omgeving schoon te…
Afval recyclen gebeurt steeds meer in Nederland. Toch belanden er nog veel te veel biostromen zoals koffiedik, snij- en voedselresten bij het restafval, waarna deze laagwaardig worden vernietigd…